Ai blev fravænnet i søndags, da han var ca. 21 dage og fordi han og Fengli var begyndt at snerre lidt af hinanden. Da jeg ved, at Fengli før har haft en uheldig tilgang til andre hamstere, turde jeg ikke længere have dem i samme bur.

Ai er flyttet ind i et labbur, som det han er født og opvokset i med nogenlunde samme indretning, så han ikke skulle blive forvirret. Der blev flyttet lidt redemateriale med over i det nye bur, og han har taget det i stiv pote! :)

I nat kom jeg i tvivl om hvorvidt jeg havde fået fravænnet ham for tidligt alligevel og han blev vejet. Han vejede i nat 9-10g. Altså muligvis 1/3-1/4 af hans voksen vægt. 
Jeg har vejet ham igen her til aften og der vejer han 12g, så jeg går ud fra, at han sagtens kan spise selv. 
Han får det foder, som mine andre voksne hamstere også får (Hamster Complete og Altromin). Udover det bliver han støttefodret med lidt babygrød med hirse, hirsefrø, lidt insektmix, tørrede melorme og han har her til aften desuden fået nogle solsikkekerner og hampfrø.
Jeg har valgt at tage babygrøden fra ham det næste døgn og så kontrolveje ham igen. Det er jo ikke meningen han skal leve af blød mad, da det vil gå ud over hans tænder, så jeg er spændt på om han kan tygge sig gennem noget af den hårdere foder han også har, eller om han holder sig til kernerne. Jeg har set tomme hirsefrø, så dem kan han i hvert fald godt spise. og de tørrede melorm er også forsvundet, så han sulter ikke. :) Spørgsmålet er blot hvilken form for foder det er han spiser. Hvis han ikke kan gnave sig gennem Altromin og Hamster Complete er det ikke sikkert han kan holde tænderne i ave, og det kan godt blive et stort problem. Men jeg må tjekke for gnavemærker i morgen efter kontrolvejningen. :)
Jeg har forresten også noteret mig, at han har drukket af sin vandflaske, så han fungerer indtil videre - dog uden hjul, da der ikke er plads i labburet, men det må jeg se på. Det er ikke første prioritet lige nu.Leave a Reply.