Ai blev fravænnet i søndags, da han var ca. 21 dage og fordi han og Fengli var begyndt at snerre lidt af hinanden. Da jeg ved, at Fengli før har haft en uheldig tilgang til andre hamstere, turde jeg ikke længere have dem i samme bur.

Ai er flyttet ind i et labbur, som det han er født og opvokset i med nogenlunde samme indretning, så han ikke skulle blive forvirret. Der blev flyttet lidt redemateriale med over i det nye bur, og han har taget det i stiv pote! :)

I nat kom jeg i tvivl om hvorvidt jeg havde fået fravænnet ham for tidligt alligevel og han blev vejet. Han vejede i nat 9-10g. Altså muligvis 1/3-1/4 af hans voksen vægt. 
Jeg har vejet ham igen her til aften og der vejer han 12g, så jeg går ud fra, at han sagtens kan spise selv. 
Han får det foder, som mine andre voksne hamstere også får (Hamster Complete og Altromin). Udover det bliver han støttefodret med lidt babygrød med hirse, hirsefrø, lidt insektmix, tørrede melorme og han har her til aften desuden fået nogle solsikkekerner og hampfrø.
Jeg har valgt at tage babygrøden fra ham det næste døgn og så kontrolveje ham igen. Det er jo ikke meningen han skal leve af blød mad, da det vil gå ud over hans tænder, så jeg er spændt på om han kan tygge sig gennem noget af den hårdere foder han også har, eller om han holder sig til kernerne. Jeg har set tomme hirsefrø, så dem kan han i hvert fald godt spise. og de tørrede melorm er også forsvundet, så han sulter ikke. :) Spørgsmålet er blot hvilken form for foder det er han spiser. Hvis han ikke kan gnave sig gennem Altromin og Hamster Complete er det ikke sikkert han kan holde tænderne i ave, og det kan godt blive et stort problem. Men jeg må tjekke for gnavemærker i morgen efter kontrolvejningen. :)
Jeg har forresten også noteret mig, at han har drukket af sin vandflaske, så han fungerer indtil videre - dog uden hjul, da der ikke er plads i labburet, men det må jeg se på. Det er ikke første prioritet lige nu.
 
Der er en masse gang i lille Ai for tiden. Han er flyttet ud af den store rede og bor lige pt "for sig selv". Der har været lidt uro og jeg overvejer om Ai skal flytte for sig selv her når han bliver 3 uger gammel, eller om han skal have lov til at blive sammen med Fengli lidt længere..

Der er nye billeder af Ai her.

Ai er begyndt at bruge sit venstre ben mere, men det er stadig ikke helt godt. Han har bl.a. lidt problemer med at fjerne urenheder i den venstre side af ansigtet, men det er overraskende lidt, der sidder der.

Jeg har én gang fjernet det med lidt fugtigt vat, men han holder det nede selv, eller også fjerner Fengli det.
Det er en af de ting der vil blive opklaret, når han kommer i et bur for sig selv.
 
Jeg fik snakket med dyrlægen i morges. Han havde prøvet at ringe til mig, men min mobil har åbenbart haft sit eget liv og den har ikke lade mig komme i kontakt med omverdenen. Nå, men hvorom alting er, så mener dyrlægen, at det sagtens kan rette sig selv. Der går få uger, men det kan sagtens rette sig. Hvis jeg ville noget, kunne jeg give en dråbe smertestillende til ham, så jeg var sikker på, at han ikke har ondt.
Jeg har desværre ingen medicin til hamstere i mit hjem, men jeg mener ikke det er nødvendigt. 

Jeg havde kort Ai ude i dag og han er begyndt at vende sit venstre forben mere lodret, så det går fremad. :) Han var nu ikke tilfreds med at forlade den varme rede, så han kom hurtigt tilbage efter højlydt at have brokket sig. ;)

Men det er dejligt at høre, at der er håb for den lille dreng. Dyrlægen tilbød, at jeg kunne komme forbi og få taget et røntgenbillede af ham, men det ligger stadig kun som en overvejelse. Det kunne være rart at finde ud af om det er en dislokation af skulderen eller om det er ledbåndene den er gal med. Jeg har bare ikke tid til at tage forbi klinikken i øjeblikket, og dyrlægens umiddelbare råd var, at han bare skulle have lov til at gå i 2-3 uger og så så man ofte, at det ville rette sig af sig selv. Så det er første plan. Hvis det ikke retter sig, vil jeg tage forbi dyrlægen med ham. :)
 
.. ja siden der sidst blev delt noget nyt om Ai.

Jeg er desværre gået hen og har fanget den noget udbredte "ondt i halsen og fyldt med snot" virus, så jeg håndtere ikke mine dyr i øjeblikket af frygt for at de kan blive smittet med det samme.

Jeg fik ringet til dyrlægen i går, men han var endnu ikke mødt ind da jeg kom igennem, så veterinærsygeplejersken lovede, at han ville ringe tilbage, når han fik tid. Han har ikke ringet endnu, så jeg prøver at ringe igen i morgen.

Jeg har ikke set eller hørt Ai i dag, men satser stærkt på, at han er stadig er der. Dog har jeg fået nogle chok af den anden verden de sidste par dage, da han har skreget noget så grusomt. Eller ikke helt så grusomt. Han har været utilfreds med, at mor Fengli ikke lod ham stikke af fra reden, og det gav han højlydt udtryk for. Det lyder lidt som når de voksne slås og skriger af hinanden, så jeg har haft dårlige nerver og sprunget op og faret hen til buret hver gang det er sket. 
Fengli virker tilsyneladende upåvirket af det, hun vil bare have ham "hjem" til reden. ;)

Ellers går det godt med Ai. Han vokser fint og har åbnet øjnene (hvilket også gør det lettere at "stikke af"). 

Jeg prøver som sagt at komme gennem til dyrlægen igen i morgen for at høre hvordan og hvorledes med benet. :)